четвртак, 17. мај 2007.

Уводна порука

Овај блог пројекат је покренут са намером да демонстрира коришћења блога (веб дневника, интернет дневника) као средства за стимулацију дијалога о разним иницијативама државних органа од јавног интереса.
На повезаним блоговима биће дата могућност свим грађанима и институцијама да изнесу ставове о разним иницијативама Владе Републике Србије и министарстава као и јавних агенција.
Очекује се да коментари буду аргументовани и да дају допринос унапређењу дијалога о битним питањима за развој Србије у свим сферама живота. Коментари ће периодично бити достављани надлежним органима.
На страницама овог матичног блога биће дата и презентација иницијатива које неће имати наменске блог стране да би их грађани коментарисали.
Поред коришћења блога користиће се и други сервиси интернета који су познати као Веб 2.0.
Придружите нам се у дијалогу о актуелним питањима за развој Србије.

Нема коментара:

Позив за сарадњу

Позивамо вас да коментаре на законске пројекте и друге иницијативе које сте упутили надлежним органима јавно публикујете и преко блога "Јавна расправа".
Такође можете публиковати и иницијативе да се измене постојећа законска решења или иницијативе републичким и локалним органима власти Републике Србије.
Процедура је једноставна: на е-маил javna.rasprava@gmail.com пошаљите ваш коментар или иницијативу или веб адресу где је она публикована и она ће бити публикована и на овом блогу. То можете урадити и коментарисањем релевантних прилога на овом блогу. Такође можете да се пријавите и за аутора овог блога. Уколико то желите представите се и дан или два добићете одговор.
Уколико сте иницијативу у виду амандмана на законски пројекат упутили Скупштини Републике Србије или посланичким клубовима она ће такође бити публикована сагласно наведеној процедури јер јавност треба да буде упозната са иницијативама које унапређују нормативни амбијент Републике Србије.
Модератор задржава право да не публикује оне иницијативе које не задовољавају уобичајене норме јавне комуникације.
Само прилози писани ћирилицом биће разматрани.

Наслови матичног блога програма "Јавна расправа"

Јавна расправа-Стратегија одрживог развоја Републике Србије

Наслови блога "Закон о удружењима"

Наслови блога "Јавна расправа - Стратегија подстицања рађања"