петак, 11. октобар 2013.

Jавнa расправa о Нацрту закона о електронским медијима и Нацрту закона о јавним медијским сервисима


Датум: 09.10.2013.
Министарство културе и информисања покреће јавну расправу о Нацрту закона о електронским медијима и Нацрту закона о јавним медијским сервисима која ће трајати од 9. октобра до 31. октобра 2013. године.
Презентације нацрта закона и расправe одржаће се у:
  • Новом Саду - 16. октобрa - Нацрт закона о електронским медијима и Нацрт закона о јавним медијским сервисима (Студио М, Игњата Павласа 3, 9.00 - 17:30 сати)
  • Крагујевцу - 18. октобра - Нацрт закона о електронским медијима и Нацрт закона о јавним медијским сервисима, (Скупштина града Крагујевца, Трг слободе 3,  9.00 – 18.00 сати)
  • Београду - 21. октобра - Нацрт закона о електронским медијима (Народна банка Србије, улаз из улице Светозара Марковића,  10.00 - 16.00 сати)
  • Београду - 23. октобра - Нацрт закона о јавним медијским сервисима (Народна банака Србије, улаз из  улице Светозара Марковића 10.00 - 16.00 сати)
Нацрт закона о електронским медијима и Нацрт закона о јавним медијским сервисима налазе се на сајту Министарства културе и информисања.
Очекујемо да се стручна јавност укључи у расправу и да својим конструктивним предлозима допинесе најбољим  решењима медијске регулативе.
ЈАВНA РАСПРАВA О НАЦРТУ ЗАКОНА О ЕЛЕКТРОНСКИМ МЕДИЈИМА
ЈАВНA РАСПРАВA О НАЦРТУ ЗАКОНА О ЈАВНИМ МЕДИЈСКИМ СЕРВИСИМА
Документи могу да се преузму/погледају и преко Гугл диск услуге са линка.

Нема коментара:

Позив за сарадњу

Позивамо вас да коментаре на законске пројекте и друге иницијативе које сте упутили надлежним органима јавно публикујете и преко блога "Јавна расправа".
Такође можете публиковати и иницијативе да се измене постојећа законска решења или иницијативе републичким и локалним органима власти Републике Србије.
Процедура је једноставна: на е-маил javna.rasprava@gmail.com пошаљите ваш коментар или иницијативу или веб адресу где је она публикована и она ће бити публикована и на овом блогу. То можете урадити и коментарисањем релевантних прилога на овом блогу. Такође можете да се пријавите и за аутора овог блога. Уколико то желите представите се и дан или два добићете одговор.
Уколико сте иницијативу у виду амандмана на законски пројекат упутили Скупштини Републике Србије или посланичким клубовима она ће такође бити публикована сагласно наведеној процедури јер јавност треба да буде упозната са иницијативама које унапређују нормативни амбијент Републике Србије.
Модератор задржава право да не публикује оне иницијативе које не задовољавају уобичајене норме јавне комуникације.
Само прилози писани ћирилицом биће разматрани.

Наслови матичног блога програма "Јавна расправа"

Јавна расправа-Стратегија одрживог развоја Републике Србије

Наслови блога "Закон о удружењима"

Наслови блога "Јавна расправа - Стратегија подстицања рађања"